Donestech és un grup de dones que es van activar des de la curiositat i la passió que desperta el món de les noves tecnologies. Són joves investigadores que des del 2006 s’han posat a treballar, investigar i fer públiques les seves recerques. Avui, a més, es dediquen a la creació de continguts digitals, fan audiovisuals i fomenten l’activisme feminista i tecnològic a la xarxa mitjançant nombrosos projectes actius.
Tenen en marxa un projecte que creix i les porta per múltiples camins i se’ls enreda donant fruits insospitats. El Codi Lela, aquest és el seu nom, quan van començar volien saber quines eren les formes en què les dones accedim a les tecnologies de tot tipus, com les fem servir, quins prejudicis tenim vers elles, com les apliquem, com les millorem, amb quines dificultats ens trobem. La tecnologia entesa d’una forma àmplia des de la creació de continguts multimèdia i manipulació d’audiovisuals, fins a programació i ús de maquinari.
Van iniciar aquest projecte per donar a conèixer que sí EXISTEIXEN dones tecnòlogues a qui no els fa por, sinó que els agrada unir-se a la tecnologia i pensaven que donar-les a conèixer ajudarà d’altres dones a vincular-s’hi i aprendre conjuntament. Sense perdre de vista, el potencial de canvi que tenen aquests tecnologies com a eines per aconseguir una societat més justa. Les activistes tenim el deure de conèixer-les i usar-les i enrotllar-nos amb elles.
Un dels treballs més destcats de Donestech és l’audiovisual “Desxifrant el codi Lela” on expliquen les relacions de diferents dones amb la tecnologia i és un material imprescindible per aproximar-nos a aquesta realitat social.
Més informació:
- El Manifest de Donestech
- Informació a La Fàbrica
- Entrevista a Zehar
Deixa un comentari