Cada volta és el mateix i estem cansades de sentir les mateixes paraules. Quan l’Ajuntament de Barcelona decideix privatitzar un servei públic els seus regidors i responsables ens diuen que “estan mirant de gestionar el servei de manera més eficient” o “fer una gestió de qualitat i que sàpiga afrontar els reptes de futur” o frases similars que no signifiquen res.
Quan l’Ajutament de Barcelona decideix cedir la gestió dels serveis públics a entitats o empreses privades només hi ha un resultat comprovable, ple de significat i humiliació per la classe treballadora. Ens el coneixem massa bé perquè el patim cada dia. El resultat és la precarietat laboral: pitjors convenis, pitjors condicions laborals, pitjors salaris i estabilitat.
La qual cosa es tradueix, no cal dir-ho, en beneficis directes pels directius i propietaris de les empreses privades que gestionen “tan eficientment el servei”.
Els usuaris també se’n ressenten, evidentment. I ens ressentim més encara per l’empitjorament sistemàtic de les condicions de treball. Una pèrdua de llocs dignes que no es recupera i deixem per herència al jovent que ve darrera, fruit de l’abús “caciquil” i de la incompetència sindical.
Hi ha molts exemples de privatització de serveis a la ciutat. Ràdios locals, Centres Cívics, Oficines d’Atenció al Ciutadà, Espais d’Informació Juvenil, i ara privatitzen el CIRD. El Centre d’Informació i Recursos per a Dones que fa vint-i-quatre anys que treballa a la ciutat per oferir “assessorament i recursos per a promoure la participació de les dones en la vida pública de la ciutat, contribuint a eradicar les desigualtats i discriminacions que viuen les dones per raons de gènere”.
Diferents col·lectius de dones de la ciutat, juntament amb la CGT, han engegat una campanya de recollida de signatures i adhesions per evitar aquesta privatització.
Aquí podeu trobar el manifest contra la privatització del CIRD. Si voleu adherir-vos-hi podeu passar a signar el full d’adhesions a la Barraqueta (c. Tordera, 34 baixos).
Signeu la petició on-line contra la privatització.
Agraïm l’enllaç al nostre bloc on hi ha el manifest contra la privatització del CIRD però tingueu present que allà la gent no pot adherir-s’hi.
Salutacions
D’acord, doncs, canviem la frase. Potser es pot fer arribar algun correu de solidaritat directament al cird. Sort !
cird@bcn.cat
Una de la paella
Totalment d’acord.
SALVEM EL CIRD!
Som un col·lectiu de dones de la ciutat de Barcelona.
Hem vist (i signat) que les persones en contra de la privatització del CIRD han signat i escrit comentaris de solidaritat al CIRD mitjançant la següent petició:
http://www.petitiononline.com/Dones/petition.html
Una abraçada solidària.
Estimades,
Seria bo corregit aquesta frase:
“El Centre d’Informació i Recursos per a Dones que fa deu anys que treballa a la ciutat”.
La veritat és que fa 24 anys que el CIRD treballa per els dones de la ciutat.
Molt sgraïdes.
Abraçades,
Salvem el CIRD!
Podríeu posar l’adreça d’internet http://www.petitiononline.com/Dones/petition.html
a la pàgina principal del blog?
Moltes dones i homes ja han signat electrònicament contra la privatització del CIRD, però crec que si la informació arribés a més perdones, encara seria més efectiva. Moltes gracies
Hola companyes, hem posat la petició de signatures a la pàgina principal del bloc en l’apartat de campanyes.
Demano a tothom que difongui el link de la campanya”salvem el cird”. CADASCUNA de nosaltres l’hauria de passar a tothom que pugués: de moment, se sap que la maniobra de privatització està trobant força oposició, tant entre dones, com entre associacions, com entre partits polítics.
Però HEM DE SER MÉS !
Hola, sólo decir que estoy totalmente en contra de la privatización del CIRD., pero no se dan cuenta que una vez privatizado, la empresa que lo lleve lo único que buscará es recoger beneficios económicos?
Todas las empresas que acceden a subrrogaciones lo único que buscan es hacer negocio…
Olga Fernández
Responsable Dones de CCOO. Barcelonés